Arhive: Recipes

Acasa / Recipes
Rețetă

Tort punch

Tortul punch este foarte popular in Slovacia. In acest an l-am pregatit pentru masa de Pasti si a avut succes.

Rețetă

Ruladă de gutui cu nucă

Acest desert specific zonei banatene, satisface gustul si celui mai pretentios critic culinar, fiind deopotriva preferatul copiilor, cat si al adultilor.

Rețetă

Zamă de crumpi (ciorbă cu cartofi)

Ciorba de cartofi este una dintre cele mai uşor de pregătit, însă nu puţini sunt cei care spun că nu le place, pentru că nu este suficient de gusotasă. Pentru a-i determina şi pe cei mai pretenţioşi să o mănânce cu plăcere, sunt două ingrediente secrete, pe care numai unele gospodine le cunosc.

Rețetă

Croafne (gogosi)

În Ardeal şi Banat se fac multe gogoşi pufoase şi pudrate cu zahăr, fiind servite, de regulă, ca un desert simplu în timpul săptămânii. În Banat le zice croafne şi sunt nişte gogoşi mai mari, ce pot fi realizate cu uşurinţă de orice împătimit al bucătăriei.

Rețetă

Karfiol pane (Conopida pane)

În perioada toamnei, dar şi pe parcursul anului, slovacii servesc cu plăcere conopidă pane cu cartofi prăjiţi şi sos tartar. Pot să spun că este un adevărat deliciu, chiar dacă prăjitul în ulei nu este foarte sănătos.