cartofi | |
sare | |
ulei |
Una dintre cele mai simple si gustoase retete este cea de cartofi in coaja la cuptor, umpluti cu unt si cascaval.
1. | Se aleg cartofi cam de aceeași mărime, pentru a avea un timp de coacere apropiat. Cu cât sunt mai mari, au un timp de coacere mai mare. |
2. | Se spală cartofii, se șterg bine cu o cârpă mai aspră până devin curați. Se înțeapă cu o furculiță pentru a permite aburului să iasă din ei în timpul coacerii |
3. | Se așează cartofii pe o tavă și se dau cu puțin ulei și sare pe toate părțile. |
4. | Se preincălzeste cuptorul și se așează cartofii direct pe grătar, cu tava sub ei, ca să se adune lichidul care curge în timpul coacerii. |
5. | Se lasă la copt în jur de 1 oră până observăm că s-au pătruns. |
6. | Se consumă: calzi, cu unt, smantâna , iaurt, sau pe post de garnituri |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!