Ingrediente

4 picioare de porc sau șorici, aproximativ ½. kg
2 ciolane de porc (dacă e posibil afumate)
cap de porc (o jumătate care să conțină și urechea)
2-3 morcovi tăiați rondele
ceapă (1-2 în funcție de mărime și preferință)
4 catei de usturoi pentru aromă, care se scot după ce a fiert carnea
3-4 foi de dafin, cimbru uscat -crenguțe dacă aveți,
sare, boabe de piper
Trebuie sa fie frig bine afara ca sa-ti vina pofta de ele. Ele fac parte din meniul traditional de Craciun si Revelion (Anul Nou). Trebuie sa fie bine sarate si aromate cu usturoi din belsug. Ele sunt servite in general ca aperitiv dar sunt zone din tara unde piftia insoteste felul principal (sarmalele si mamaliga).

Instructiuni

1.Șoricul, picioarele, capul, trebuie să fie bine curățate. Cand se taie porcul, se pârlește în întregime, se curăță cu o perie și se spală complet.
2.Se spală bine carnea și legumele curățate, se pun într-o oală potrivită, se completează cu apă, aproximativ 5-6 litri (cât cuprinde) nu prea multă ca la ciorbă, dar să rămână suficientă zeamă care să se închege.
3.Se lasă la fiert, la foc mic, mai mult de o oră, până când se dezlipeste carnea de pe os, suficient de moale dar totuși fermă.
4.După ce s-a fiert carnea, se scoate, se curăță de pe oase și se porționează în 6-8 blide (boluri)- după mărime și preferință -exclus boluri din plastic). Se pune zeama strecurată peste carne și se dă la rece. Se încheagă de seara până dimineața.
5.Se poate presăra puțină boia deasupra.

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.