1 conopidă potrivită | |
150 ml lapte | |
2 ouă | |
pesmet | |
făină | |
sare, piper | |
ulei de floarea soarelui pentru prăjit |
În perioada toamnei, dar şi pe parcursul anului, slovacii servesc cu plăcere conopidă pane cu cartofi prăjiţi şi sos tartar. Pot să spun că este un adevărat deliciu, chiar dacă prăjitul în ulei nu este foarte sănătos.
1. | Conopida se spală, se rupe în bucheţele și se pune la fiert în apă cu sare, pentru 5 minute. |
2. | Se scot bucheţelele de conopidă într-o sită și se clătesc cu apă rece. |
3. | Se bat ouăle cu puțină sare, într-un bol și se diluează cu lapte. În alte două castroane separate punem făină și pesmetul |
4. | Se trec bucățile de conopidă pe rând prin făină, prin amestecul de lapte cu ouă şi la final prin pesmet apoi se pun pe o farfurie. |
5. | Într-o tigaie mai înaltă se încinge uleiul și se prăjește conopida la foc mediu, pe ambele părţi, până se rumeneste frumos. |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!