Semințe de dovleac coapte și decojite | |
600 g faina de grâu | |
4 ouă | |
100 ml apă |
Aceste delicioase paste, aromatizate cu diverse uleiuri pot fi folosite in prepararea unei palete largi de mancaruri traditionale si nu numai.
1. | Semințele de dovleac coapte și decojite se macină, apoi măcinișul se cerne printr-o sită fină până obținem o făină -făină din semințe de dovleac |
2. | Separat se prepară tăițeii lați de casă Se frământă un aluat de consistenţă potrivită din făină de grâu, ouă și apă și se lasă 15 minute deoparte. Se întinde apoi cu sucitorul în foi subţiri, de aproximativ 2-3 mm grosime, se lasă să se zvânte, după care se adună în formă de sul şi se taie tăiţei de 2-3 cm lăţime. |
3. | Se fierb în apă cu sare. După ce au fiert, se adaugă apă rece, se lasă în jur de 15-20 minute apoi se strecoară |
4. | Separat, in alta oală, punem apa la fiert, pentru a pregati brânza din făina de dovleac. |
5. | Cand fierbe apa, se trage deoparte, la foc mai mic și se pune treptat , câte o lingură de făină de dovleac, asemeni albușului bătut pentru laptele de pasăre, fără a amesteca, să nu se împrăștie compoziția. Se presară câte puțină sare, pe fiecare, pentru a se închega mai ușor. Se ia cu o paletă bucăți din compoziția formată și se așează peste tăițeii fierți |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!