
1 litru de lapte (sau de apă pentru varianta de post) | |
1/2 kg de făină de mălai | |
300 g făină de grâu | |
50 g drojdie | |
50 g zahăr | |
100 ml ulei pentru uns tava (sau unt) |
Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu m-am îndrăgostit iremediabil și nu trece o săptămâna in care sa nu o fac și mai nou, prietenii mei ma țin in priza, ca nu cumva sa uit reteta, mai ales ca acum am și o tava, specială pentru mălai, pe care am primit-o cadou de la o prietena, care a fost a bunicii ei.
1. | se amestecă drojdia cu 2-3 linguri de făină albă, zahăr și puțină sare, se toarnă peste 100 ml lapte călduț sau apă si se lasă la dospit. |
2. | se pune apa la fiert , iar când dă în clocot se toarnă peste făina de mălai și se amestecă pentru a nu forma cocoloașe, apoi se lasă la răcit |
3. | când s-a răcit pasta de mălai, se adaugă drojdia și restul de făină de grâu, se amestecă bine până rezultă o compoziție puțin mai consistent decât cea pentru clătite. |
4. | se lasă amestecul pentru 2 ore la dospit. Între timp ungem cu ulei tava pentru copt și pregătim un amestec mai subțire din lapte (sau apă) și făină albă. |
5. | după cele aproximativ 2 ore, turnăm compoziția pentru mălai în tava unsăn și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute. |
6. | îl scoatem doar pentru a da deasupra cu amestecul pregătit din apă (lapte ) și făină și îl mai lăsăm aproximativ 15 minute. Când e copt se scoate din cuptor și se acoperă cu un prosop de bucatarie. |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!