Ingrediente

1 litru de lapte (sau de apă pentru varianta de post)
1/2 kg de făină de mălai
300 g făină de grâu
50 g drojdie
50 g zahăr
100 ml ulei pentru uns tava (sau unt)
Pita de mălai, un gust și o savoare aparte! Nu pot spune decât ca de când am descoperit-o pur și simplu m-am îndrăgostit iremediabil și nu trece o săptămâna in care sa nu o fac și mai nou, prietenii mei ma țin in priza, ca nu cumva sa uit reteta, mai ales ca acum am și o tava, specială pentru mălai, pe care am primit-o cadou de la o prietena, care a fost a bunicii ei.

Instructiuni

1.se amestecă drojdia cu 2-3 linguri de făină albă, zahăr și puțină sare, se toarnă peste 100 ml lapte călduț sau apă si se lasă la dospit.
2.se pune apa la fiert , iar când dă în clocot se toarnă peste făina de mălai și se amestecă pentru a nu forma cocoloașe, apoi se lasă la răcit
3.când s-a răcit pasta de mălai, se adaugă drojdia și restul de făină de grâu, se amestecă bine până rezultă o compoziție puțin mai consistent decât cea pentru clătite.
4.se lasă amestecul pentru 2 ore la dospit. Între timp ungem cu ulei tava pentru copt și pregătim un amestec mai subțire din lapte (sau apă) și făină albă.
5.după cele aproximativ 2 ore, turnăm compoziția pentru mălai în tava unsăn și dăm la cuptor pentru 35-40 de minute.
6.îl scoatem doar pentru a da deasupra cu amestecul pregătit din apă (lapte ) și făină și îl mai lăsăm aproximativ 15 minute. Când e copt se scoate din cuptor și se acoperă cu un prosop de bucatarie.

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.