Ingrediente

1 muschiulet de porc umplut cu compoziție de cârnați
sare, boia, puțin ulei de floarea soarelui
,,Pește de porc” este denumirea populară din Banat pentru mușchiulețul de porc. Peștii de la porc sunt cele doua 2 bucăți de carne situate de o parte și de alta a coloanei vertebrale, au forma alungită, de pește, de unde le vine și denumirea populară, și reprezintă cea mai fină carne de la porc. Pești de porc, se lăsa de obicei separat de restul de carne pentru a fi umpluti, pe la unul din capete cu compozitie de cârnați, atunci când se fac și cârnații de porc (nu se taie pe lungime).

Instructiuni

1.Se unge mușchiulețul cu puțin ulei, se lasă 5-10 minute, apoi se călește pe toate părțile într-o tigaie cu ulei încins, la foc iute, pentru câteva minute.
2.Se pune într-o tavă, se toarnă peste el sosul în care s-a călit, se acoperă inițial cu o foaie de copt pentru a păstra suculență și se dă la cuptor, pentru 20-30 de minute.Se ia foaia de deasupra și se mai lasă aproximativ 10-15 minute descoperit pentru o crustă crocantă, arămie .

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.