
400 g orez cu bob lung | |
1/2 kg de ficat (de pui, gaină) | |
1/2 kg de ficat (de pui, gaină) | |
2-3 cepe | |
ardei roșu (opțional) | |
frunze de pătrunjel | |
sare, piper, după gust | |
1,5 l apă |
O reteta sanatoasa si usor de pregatit, care in final este plina de gust si aroma.
1. | se fierbe orezul în apă cu sare și se lasă la răcit. |
2. | se spală ficatul, se scurge și se taie bucăți. Ceapa se curăță și se călește puțin în ulei apoi se toarnă ficatul și se mai călesc împreună 5 minute, potrivind gustul de sare si piper |
3. | cele 3 ouă se bat ușor cu un tel și se toarnă 3/4 din compoziție peste orezul răcit, amestecat în prealabil cu ceapa, ficatul călit si frunze tocate de patrunjel |
4. | se omogenizează amestecul de orez, se toarnă într-o tavă unsă cu ulei , se pune deasupra restul de ou bătut și se dă la cuptor pentru 35-45 minute |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!