Ingrediente

1 kg de gutui bine coapte
100 g stafide
100 ml sirop de fructe
50 ml rom
Acest desert specific zonei banatene, satisface gustul si celui mai pretentios critic culinar, fiind deopotriva preferatul copiilor, cat si al adultilor.

Instructiuni

1.Se curăță gutuile și se taie cubulețe. Se pun la fiert cu apă doar atât cât să le acopere
2.Se adaugă zahărul când gutuile sunt moi și le lăsăm la foc până scade toată zeama iar amestecul se caramelizează.
3.Se adaugă nucile (o parte pisate și o parte tăiate bucăți mari) și mai lăsăm pe foc aproximativ 15-20 de minute amestecând continuu să nu se prindă.
4.Se lasă dulceața puțin la răcit apoi turnăm jumătate din compoziția de gutui și nucă pe un celofan, rulăm strâns și răsucim la capete să nu se desfacă. Reluăm procedeul pentru compoziția rămasă, apoi, dăm la rece cele doua rulade obținute.
5.Rulada astfel obținută se poate felia și consuma a doua zi, când s-a întărit dar poate fi păstrată la rece și mai mult timp.

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.