
300 gr spanac fiert | |
200-250 ml lapte | |
2 ouă | |
1-2 căței de usturoi | |
1 lingură făină de grâu | |
sare după gust |
Această reţetă, populară cu precădere în Ardeal, este o combinaţie gustoasă de spanac (proaspăt sau congelat) cu un sos cremos preparat din lapte şi făină şi aromat cu usturoi.
1. | spanacul fiert se toacă mărunt și se pune într-o cratiță |
2. | se amestecă o lingură de făină cu puțin ulei și se călește 3-4 minute într-o tigaie aderentă |
3. | se trage de la foc deoparte, se adaugă usturoi pisat, si lapte, amestecând continuu, apoi se toarnă compoziția peste spanacul din cratiță.Se completează cu restul de lapte și se fierbe așa încât făina să fie bine gătită. |
4. | la final se prăjesc cele 2 ouă ochiuri și se servesc cu alături de spanac |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!