Ingrediente

BLATUL 1
6 ouă dec casă
6 linguri de zahăr
6 linguri de făină
1 lingură de apă
1 lingură de ulei
1 plic de zahăr vanilat
BLATUL 2
4 ouă de casă
4 linguri de zahăr
4 linguri de făină
1 lingură de apă
1 lingură de ulei
1 plic de zahăr vanilat
UMPLUTURA
200 g gem de caise
200 g gem de mure/fructe de pădure
150 - 200 g nuci tocate
100 g stafide
100 ml sirop de fructe
50 ml rom
DECOR
600 g șerbet de căpșuni/zmeură (de casă)
120 g unt
Tortul punch este foarte popular in Slovacia. In acest an l-am pregatit pentru masa de Pasti si a avut succes.

Instructiuni

1.Blatul 1: Se bat albușurile cu un praf de sare pană se obține o spumă tare. Se adaugă linguri de zahăr, gălbenușurile, lingură de ulei și de apă rece. Se bat în continuare pana se omogenizeaza compozitia, apoi se toarnă într-o formă de tort de 23 diametri. Cand este gata se scoate pe un grătar si se lasă să se răcească.
2.Blatul 2: din 4 ouă,se repetă procedeul anterior. Cand s-a răcit se taie în cubulețe de câte 1 cm. O parte din ele se fărâmițează. Acesta reprezintăî baza pentru unplutură.
3.Bucățile de blat se împart în două boluri. Într-un bol se răstoarnă gemul de caise, in celalalt bol gemul de mure sau orice alt gem. Se adaugă și sirop (din apă, zahăr și esența de vanilie), după nevoi, în funcție de cât de fluid este gemul. Se adaugă nuca tocată și stafidele ( înmuiate în prealabil), împărțite egal în ambele boluri.
4.Primul blat se taie pe jumătate și se așează prima jumătate în forma cu pereți detașabili, căptușită cu folie de plastic. Nu-i nevoie să însiropăm că-și va trage sirop de la umplutură. Se adaugă prima umplutură cu caise și o presăm spre marginile laterale. În centru o adăugăm pe cea cu gem de mure.
5.Se presează, se nivelează și se închide cu a doua jumătate de blat. Se acoperă cu o folie și se dă la rece. Serbetul se topeste pe bain marie cu 120 gr unt. Se întinde pe tort cat mai rapid pentru că se întărește repede

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.