Ingrediente

1 kg cartofi albi,
4 bucăti de cârnați de casă afumat
1 ceapă
2 morcovi
1 ardei roșu
4 oua
marar, frunze de patrunjel
smântâna sau iaurt
sare, piper, boia
Ciorba de cartofi este una dintre cele mai uşor de pregătit, însă nu puţini sunt cei care spun că nu le place, pentru că nu este suficient de gusotasă. Pentru a-i determina şi pe cei mai pretenţioşi să o mănânce cu plăcere, sunt două ingrediente secrete, pe care numai unele gospodine le cunosc.

Instructiuni

1.Se curăță cartofii,se spală și se taie cubulețe. Ceapa se taie mărunt iar morcovii se curăță și se dau pe răzătoare
2.Se pune ceapa la călit, morcovul ras, apoi ardeiul, și bucățile de cârnați într-o oală suficient de mare pentru ciorba. Când sunt călite se adaugă o lingură de boia și cubulețele de cartofi
3.Se amestecă 2-3 minute apoi se toarnă apa (încălzită în prealabil) și se lasă la fiert.
4.Când au fiert cartofii se adaugă sare și piper după gust, verdețurile tocate apoi se sparg în ciorbă ouăle, cu grija, astfel încât să rămână întregi și se mai fierbe 5 minute.

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.