
1 kg cartofi albi, | |
4 bucăti de cârnați de casă afumat | |
1 ceapă | |
2 morcovi | |
1 ardei roșu | |
4 oua | |
marar, frunze de patrunjel | |
smântâna sau iaurt | |
sare, piper, boia |
Ciorba de cartofi este una dintre cele mai uşor de pregătit, însă nu puţini sunt cei care spun că nu le place, pentru că nu este suficient de gusotasă. Pentru a-i determina şi pe cei mai pretenţioşi să o mănânce cu plăcere, sunt două ingrediente secrete, pe care numai unele gospodine le cunosc.
1. | Se curăță cartofii,se spală și se taie cubulețe. Ceapa se taie mărunt iar morcovii se curăță și se dau pe răzătoare |
2. | Se pune ceapa la călit, morcovul ras, apoi ardeiul, și bucățile de cârnați într-o oală suficient de mare pentru ciorba. Când sunt călite se adaugă o lingură de boia și cubulețele de cartofi |
3. | Se amestecă 2-3 minute apoi se toarnă apa (încălzită în prealabil) și se lasă la fiert. |
4. | Când au fiert cartofii se adaugă sare și piper după gust, verdețurile tocate apoi se sparg în ciorbă ouăle, cu grija, astfel încât să rămână întregi și se mai fierbe 5 minute. |
Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!