Ingrediente

1 găină de casă
2-3 morcovi
1 rădacină de pătrunjel
1 rădăcină de păstârnac (dacă vă place gustul)
1 rădăcina mică de țelina sau o parte dintr-una mai mare
1 ceapa mică (poate lipsi dacă nu vă place gustul de ceapă)
1 ardei gras
frunze de patrunjel
tăiței de casă cu ouă de găină de casă (1 ou la 100 g făină, + ou bătut sau făină în funcție de mărimea oului)
sare și piper
Cate amintiri de suflet ma leaga de aceasta supa de gaina cu taitei, nici nu va imaginati. In copilarie abia puteam sa ma ating de supe si ciorbe, se faceau presiuni serioase ca sa reusesc sa inghit macar cateva linguri. In primul rand, prin anii ’80, pentru multi dintre noi, gaina era un vis frumos. Cand reuseai sa o gasesti, musai era transformata in supa, iar din zeama ramasa faceai ori un pilaf bob cu bob, ori o ciulama cu mamaliguta. Servire: Supă se servește fierbinte, cu pătrunjel verde tocat deasupra, piper și ardei iute, pentru cei care doresc mai condimentat.Carnea fiartă nu se adaugă în supă de găînă clasică din Banat; se servește separat sub diferite forme.

Instructiuni

1.Se spală bine carnea, porționată și se dă întâi la fiert în apă cu puțînă sare, cât să treacă peste ea cam un lat de mână.
2.Se dă întâi în clocot, apoi când începe să fiarbă, se dă la foc mai mic și se spumează de câteva ori, pentru a obține o supă limpede.
3.Ulterior se adaugă zarzavatul -rădăcinoaseloe curățate, netăiate mărunt pentru a fi ușor de scoas din supă atunci când e gata).
4.Ardeiul gras se pune mai târziu pentru aromă, fără semințe, tăiat în felii mari.
5.Supă se lasă la fiert (nu în clocot ci la foc potrivit), până carnea și legumele sunt fierte.
6.După ce a fiert se strecoară în altă oală, prin sită și se dă din nou la fiert. Când dă în clocot se adaugă tăițeii de casă și ce mai lăsă la fiert aproximativ 10, minute.
7.În supă de casă se folosesc tăițeii tăiați de mână , fin, cu cuțitul

Ai facut reteta? Lasa-ne o recenzie si o poza!

Adresa ta de email nu va fi publicata.